Op verschillende momenten en manieren houden we bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden op de hoogte en betrekken we hen.
Zienswijzen voorlopig voorkeursalternatief
Het voorlopig voorkeursalternatief lag van 8 augustus tot en met 19 september 2022 ter inzage. Iedereen kon in die periode een zienswijze indienen op de plannen. Onderstaande documenten lagen ter inzage. Inmiddels zijn er nieuwe versies van deze documenten gepubliceerd op de gemeentelijke websites. Zie voor de nieuwe documenten deze link. Zodra de documenten definitief zijn vastgesteld door de gemeenteraden worden deze hier gepubliceerd.
- Het Ontwerp Masterplan Bereikbaarheid. Hierin staat de onderbouwing voor de voorlopige voorkeursvariant (variant 1T) en een pakket mobiliteitsmaatregelen.
- De Plan-MER (hoofdrapport). Dit document beschrijft de effecten van het project voor de leefomgeving, zoals geluid en luchtkwaliteit. Op deze pagina kunt u ook de bijlagen van de Plan-MER downloaden.
Daarnaast zijn de volgende onderliggende onderzoeken en rapporten in te zien:
- De Overzichtsrapportage Beoordelingsfase MIRT-verkenning Bereikbaarheid CID-Binckhorst. Dit rapport beschrijft de ontwerpen van de 10 onderzochte tracé varianten
- De Vervoerwaardestudie HOV. Dit rapport geeft aan hoeveel mensen volgens de prognoses gebruik gaan maken van het toekomstige OV, en het effect daarvan op het autogebruik.
- De Maatschappelijke Kosten/Baten Analyse (MKBA). Dit rapport beschrijft de kosten en opbrengsten van de onderzochte varianten.
- Het Rapport Tracéafweging Zeef 1 – Addendum bij de Notitie Kansrijke Oplossingsrichtingen uit 2021.
- Het Omgevingsverslag. Hierin staan alle reacties en signalen die tot nu toe vanuit het Platform, overige bewoners en ondernemers zijn binnengekomen. Op deze pagina kunt u ook de bijlagen van het Omgevingsverslag downloaden.
Platform
Om tijdens de Verkenning beter van gedachten te kunnen wisselen met belanghebbenden uit de omgeving was er een zogenaamd platform. Deze bestond uit 24 bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden uit de omgeving van het projectgebied. Dit platform had een onafhankelijk voorzitter. In deze overleggen werd gesproken over de alternatieven voor het toekomstig openbaar vervoer, de effecten daarvan voor de leefomgeving en de vorming van een voorkeursalternatief.
Inloopsessies
Na iedere bijeenkomst van het platform waren er inloopsessies waaraan iedere belangstellende online kon deelnemen. In deze sessies werd een terugkoppeling gegeven van de bijeenkomsten met het Platform. Ook was er de gelegenheid om vragen te stellen.
Bijeenkomsten tot nu toe
Naast de bijeenkomsten met het Platform en de inloopsessies brengen we geregeld de gemeenteraden van Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Den Haag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van de Verkenning. Tijdens deze raadsinformatiesessies wordt er een presentatie gegeven, waarna de raadsleden vragen kunnen stellen aan de projectorganisatie. Een overzicht van al deze bijeenkomsten vindt u hier.
NIEUWSBRIEVEN
Met regelmaat versturen we een nieuwsbrief om u op de hoogte te houden van de voortgang van het onderzoek. Hieronder vindt u alle eerder verschenen nieuwsbrieven. Wilt u de nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier om u aan te melden.